Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

Βιογραφικό
Ο Κώστας Σταθόπουλος φύτρωσε το 1967 στον Βύρωνα δίπλα στα χαμομήλια και τα χώματα στα «αραπάκια» .
Δεν είναι σίγουρο ότι παραμένει άνθρωπος γιατί εργάζεται ως Δικηγόρος.
Θυμάται, την πολιτική που σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν συζητά, για την πόλη μας, με τα πουλιά που φωλιάζουν στο πάρκο της Χρυσοστόμου Σμύρνης

Η ΣΤΑΣΗ μας για τον Δήμο και τους θεσμούς

Εμείς βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση νέου περιεχομένου της πολιτικής μας παρουσίας στα δρώμενα του Βύρωνα .
-Υπερασπιστήκαμε τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας .Χωρίς να φέρνουμε τις κοινωνικές ανάγκες (ελεύθερους χώρους η παρκιγκ) σε αντιπαράθεση, αλλά συνδυάσαμε την επίλυση αυτών των κοινωνικών αναγκών .
-Προτείναμε την αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου ( βύθιση της Λ.Κατεχάκη) , επιδιώκοντας την αυστηρή οριοθέτηση της πόλης από το Βουνό, την ένωση του Καρέα με τον Βύρωνα και τη απρόσκοπτη πρόσβαση των Δημοτών για αναψυχή στον Βουνό .
-Αντιδράσαμε στους νέους αυτοκινητόδρομους και στο προεδρικό διάταγμα για τον Υμηττό που καταστρέφουν το βουνό .
-Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την Δημοτική επιχείρηση, καλύτερη από αυτήν που αποδέχθηκε τελικά η Δημοτική αρχή, ικανή να είχε επιλύσει πλήρως το πρόβλημα των εργαζομένων που ακόμα εκκρεμεί .
-Τοποθετηθήκαμε στο θέμα της έλευσης του μετρό στον Βύρωνα στην σωστή του διάσταση. Ζητήσαμε να ενταχθεί ο Βύρωνας άμεσα στον σχεδιασμό του μετρό (γραμμή 4) , χωρίς να αποκλείουμε την έλευση και νέας γραμμής όταν αυτή σχεδιασθεί . Ταυτόχρονα αναδείξαμε την ανάγκη να μεταφέρει η Δημοτική Συγκοινωνία τους Δημότες στους σταθμούς που ήδη λειτουργούν .
-Στηρίξαμε το Δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης και ζητήσαμε να συμβάλουμε στην διεύρυνσή του .
Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε την διοίκηση του Δήμου σαν διαχειριστική πράξη, αλλά σαν βήμα για την διεκδίκηση μιας στροφής της Τοπικής αυτοδιοίκησης με περιεχόμενο Λαϊκό, Δημοκρατικό .
Γι’αυτό καταγγέλλουμε συνεχώς το αναχρονιστικό αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει η Δημοτική αρχή του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά .
Ξεκάθαρα παραδεχόμαστε ότι αυτό το αναχρονιστικό μοντέλο χρησιμοποιήθηκε και από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις, που αντλούσαν ψήφους από την μεγάλη πλειοψηφία του Προοδευτικού κόσμου της πόλης μας.
Έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε ένα νέο τρόπο διοίκησης του δήμου με συμμετοχή των δημοτών, δημοκρατία και με αναβαθμισμένους δημοτικούς θεσμούς .
Εμείς πρώτα προχωράμε γοργά στην κατάθεση σε δημόσιο διάλογό των προτάσεων μας για την πόλη μας .
Στην συνέχεια καταθέτουμε συγκεκριμένο σύστημα ανατροπής της απόλυτης πλειοψηφίας του εκάστοτε Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο μέσα από ολοκληρωμένο σχέδιο συμμαχιών . Είμαστε σταθερά υπέρ της καθιέρωσης της απλής και ανόθευτης αναλογικής ως το μοναδικό απόλυτα δημοκρατικό εκλογικό σύστημα .
Θέλουμε όμως να πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξει ξανά δήμαρχος και δημοτική αρχή που με την απόλυτη πλειοψηφία τους θα απαγορεύσουν στους δημότες και σε εμάς να συζητήσουμε για τα Δημοτικά τέλη, τους ελεύθερους χώρους ή τους νέους αυτοκινητόδρομους .
Απρίλιος 2009
Κώστας Σταθόπουλος
Επικεφαλής ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: