Κυριακή, 5 Απριλίου 2009ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή το απόγευμα από την απροσεξία και την παιδική ηλιθιότητα ορισμένων πιτσιρικάδων παραλίγο να γίνει καταστροφή στο πάρκο της Αγ.Τριάδας. Η φωτιά που εκδηλώθηκε από τη ρήψη φωτοβολίδας από καθαρή σύμπτωση(καιρικές συνθήκες) δεν πήρε διαστάσεις και έτσι το αποτέλεσμα ήταν το κάψιμο 1-2 δέντρων. Το περιστατικό αυτό ήρθε να αποκαλύψει τη γύμνια της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται την ποιότητα ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων του κέντρου , αφού αποδείχτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αδιαφορία της να πάρει μέτρα για την φύλαξη και την πυροπροστασία του πάρκου. Οι κάτοικοι που έτρεξαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ενώ υπήρχαν πυροσβεστικά σημεία, δυστυχώς δεν ήταν εφοδιασμένα με τα ειδικά λάστιχα(σχ.φωτογραφίες) και έτσι ήταν αδύνατη η χρησιμοποίησή τους. Η παράλειψη αυτή θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογική ! από τον παριστάμενο Αντιδήμαρχο καθαριότητας ο οποίος επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «δεν βάζουμε λάστιχα γιατί θα τα κλέψουνε» !!!
Μπορεί για την Δημοτική Αρχή και τον κ.Χαρδαλιά η καταστροφή ενός ή δύο δέντρων να μην είναι τόσο σημαντική-αν αναλογιστεί κανείς το σχέδιο καταστροφής χιλιάδων δέντρων που προωθείται στη περιοχή Κουταλά-Σακέτα- όμως για όλους εμάς που ζούμε και αναπνέουμε μαζί με τα παιδιά μας από αυτό το πάρκο εδώ και δεκαετίες, η απώλεια κάθε δέντρου ισοδυναμεί με απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Καταγγέλλω στα μέλη της Πρωτοβουλίας τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και προτείνω τα εξής:
- να αναρτηθεί σχετική καταγγελία-ενημέρωση στο site της πρωτοβουλίας
- να γίνει εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων που επισκέπτονται το πάρκο-να μοιραστεί η καταγγελία και να τοιχοκολληθεί στις εισόδους του πάρκου και στο σχολικό συγκρότημα
- να γίνει σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό τον καταλογισμό ευθυνών και την προοπτική φύλαξης του πάρκου.

Κοσμάς Τσιάκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: