Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Γ. ΤΖΑΝΙΝΗ ΣΤΗΝ Δημ. Πρωτοβουλια "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΠρος τον επικεφαλής, το συντονιστικό, τα μέλη και τους φίλους της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “Στάση Βύρωνα”.Στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11.3.09 στα γραφεία μας προσπάθησα να υπερασπιστώ τον σεβασμό στις αποφάσεις της προηγούμενης Συνέλευσης του Νοέμβρη 08.Αισθάνομαι ότι είναι το ελάχιστο που κατά τη γνώμη μου πρέπει κανείς να διεκδικήσει ως στοιχείο Δημοκρατικής λειτουργίας.

Να συμφωνήσω ότι θα μπορούσε να κατατεθεί με διαφορετικό τρόπο. Να συμφωνήσω ότι η κάθε ομάδα εργασίας της “Στάση Βύρωνα” έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις μιας Γενικής Συνέλευσης.

Το Συντονιστικό όμως δεν είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί αυτές τις αποφάσεις;

Tο Συντονιστικό δεν πρέπει να τις προωθεί και να τις υλοποιεί;

Τι έγινε πάνω σε αυτό από την Γ.Σ.του Νοέμβρη 08 μέχρι σήμερα; Tίποτα.

Στις εργασίες της Γ.Σ. δεν κατατέθηκε για ψηφοφορία ούτε η Εισήγηση – συνέντευξη στον”ΑΝΤΙΛΟΓΟ” του επικεφαλής Σταθόπουλου Κώστα ένα πραγματικά μεστό, λιτό, επικοινωνιακό κείμενο και περιορίστηκε η ψηφοφορία στο κείμενο της Ομάδας Περιβάλλοντος.

Αντίθετα φτάσαμε στο σημείο να υιοθετούνται πρακτικές στο όνομα της πλειοψηφίας που τουλάχιστον για μένα εδώ και πάνω από τρεις 10ετίες συμμετοχής στα κοινά είναι πρωτοφανείς. Είναι θεμελιώδες ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας.

Τι να πω.

Με ξεπερνάνε, δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω.Είναι έξω από τη σφαίρα της σκέψης μου και δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Λυπάμαι ειλικρινά που φτάσαμε ως εδώ. Σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της Πρωτοβουλίας ,αναπληρωματικό μέλος στο Νομικό Πρόσωπο του Πνευματικού Κέντρου καθώς και από μέλος της ομάδας πολιτισμού και παραμένω ένας απλός φίλος.

Ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω ότι σε αυτά τα 3 περίπου χρόνια ( άνοιξη 2006) συμμετοχής μου στη ζωή της Πρωτοβουλίας “κέρδισα” πάρα πολλά .

Ήταν για μένα ένα σχολείο. Με γνώσεις και εμπειρίες θετικές η αρνητικές.

Προστέθηκαν αρχές στην αξιακή μου κλίμακα που ίσως να μην τις αποκτούσα εάν δεν συμμετείχα σε αυτή τη συλλογικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους . Ιδιαίτερα στο Λάζαρο που για μένα ήταν μια αποκάλυψη ,στον Κυριάκο για το ταξίδι με το “Θίασο”, στον Πλεμένο που μου είπε “ότι η κουλτούρα της αριστεράς στην Ιταλία είναι ο Gramsci, ο Toliati και ο Berlinguer ενώ στην Ελλάδα ο Ζαχαριάδης” την επιμονή του να δεχόμαστε το διαφορετικό και να προσπαθούμε να το ακούσουμε, στον Απόστολο για την χαρά και τη γαλήνη που ένιωσα όταν του ζήτησα συγγνώμη σε κάτι που τον είχα αδικήσει πραγματικά , σε όλους όσοι εμπιστεύθηκαν το χώρο μας και κατέθεσαν κάτι από τον εαυτό τους χωρίς καν να είναι μέλη μας και σε άλλους φίλους καλούς που εκείνοι γνωρίζουν τις πραγματικές μου προθέσεις .

Έκλεισε ένας κύκλος λοιπόν για μένα , από αύριο ανοίγει ένας καινούριος .Γιώργος Τζανίνης

Βύρωνας 12.03.2009Υ.Γ:Zητώ την παραπάνω επιστολή να την αναρτήσετε στο blog της Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: