Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. Κο ΓΩΓΟΜετά από πρόσκληση του νέου Πρόεδρου του Δημ. Συμβουλίου Κου Γώγου, αντιπροσωπεία της Δημ. Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, αποτελούμενη από τους Κ. Σταθόπουλο, Γ. Τζανίνη και Σ. Παπαμιχαήλ, συναντήθηκε μαζί του και συζήτησε θέματα που αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο και την αναβάθμιση του.
Παραθέτουμε το κείμενο που η Πρωτοβουλία μας παρέδωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και κοινοποίησε στο Δήμαρχο

ΠΡΟΣ
Τον κύριο ΠΡΟΕΔΡΟ του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κύριο ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,
θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας να συναντηθείτε μαζί μας και να συζητήσουμε τρόπους για την αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την ελπίδα να είμαστε χρήσιμοι σε αυτόν τον στόχο σας σας καταθέτουμε εγγράφως τις κατωτέρω προτάσεις μας:
1. Η ημερήσια διάταξη και τα θέματα (εισηγήσεις και πλήρεις φάκελοι) της συνεδρίασης να δίδονται με επιμέλεια του Προέδρου τουλάχιστον τρείς μέρες πριν την συνεδρίαση του ΔΣ στα γραφεία των παρατάξεων και να αναρτούνται σε δημόσιους χώρους και την ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα για την ενημέρωση των Δημοτών.
2. Να αποσύρονται από την ημερήσια διάταξη τα θέματα τα οποία δεν έχουν εισήγηση και πλήρη φάκελο τρείς ημέρες πριν την συνεδρίαση και δεν έχουν δωθεί στους δημοτικούς συμβούλους. Η απόσυρση να γίνεται ύστερα απο ενημέρωση του Προέδρου και σε συνεννόηση των Δημοτικών Συμβούλων και του Προέδρου .
3. Να γίνονται τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διότι τα θέματα είναι πολλά και με τη σημερινή κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα χρόνου για την ανάλυσή τους . Ο Πρόεδρος και οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων να βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία, για την καλύτερη ενημέρωση και την μείωση του χρόνου που τα θέματα θα απασχολούν την συνεδρίαση .
3. Να υπάρχει σταθερή ημέρα και ώρα συνεδριάσεων .
4. Τακτική απόδοση στις παρατάξεις των οικονομικών αποζημιώσεων των εκπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Νομικά Πρόσωπα.
5. Απευθείας (online) αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βύρωνα.
6. Υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου και του Προηγούμενου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για απόδοση γραφείων στο Δημαρχείο για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
7. Δημόσιο ανοικτό ετήσιο απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωση των Δημοτών σε Λαϊκές συνελεύσεις.
8. Χωροταξική ανακατανομή των θέσεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημάρχου και Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την αυτοτελή και απερίσπαστη λειτουργία του θεσμού του Δημάρχου αλλά και του θεσμού του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ευχομαστε για άλλη μια φορά καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ηλίας Παραπονιάρης είπε...

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
Ανάρτηση των Πρακτικών σε Ηλεκτρονική Μορφή που επιτρέπει αναζήτηση με λεκτικά (keywords) και κατέβασμα (download) σε (.odt, .doc, .pdf) από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, το αργότερο εντός 5 εργάσιμων από την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η περίοδος των 5 ημερών είναι αρκετή για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, και αποδεικνύεται από άλλες περιπτώσεις-παραδείγματα που μπορώ να παραθέσω.
Επιπροσθέτως όλα τα πρακτικά περασμένων ετών επίσης πρέπει να διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή, άλλωστε η εταιρία που πραγματοποιεί την απομαγνητοφώνηση και τα παραδίδει σε έντυπη μορφή, ήδη τα έχει έτοιμα σε ηλεκτρονική μορφή (διότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας απομαγνητοφώνησης (ακρόαση -πληκτρολόγηση σε Η/Υ - εκτύπωση).
Όσον αφορά την έντυπη μορφή των πρακτικών επί της οποίας υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, φυσικά μπορεί να εξακολουθήσει.
Γνωρίζω ότι το θέμα έχει ήδη ζητηθεί από την αντιπολίτευση και εκκρεμεί η αποδοχή του και κυρίως η υλοποίηση του,. Τονίζω ότι είναι μέτρο που συμβάλλει στην διαφάνεια και την ανοιχτή διακυβέρνηση, πολύ εύκολο και χαμηλού κόστους να υλοποιηθεί και πολύ σημαντικό για την ουσία της Δημοκρατίας στον Δήμο μας.
(Συμπληρωματικά του σημείου 5).