Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗMε σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για την «Πράσινη Διαδρομή» και τα πιλοτικά συστήματα Ανακύκλωσης, τα οποία ο Δήμος Βύρωνα εξήγγειλε πρόσφατα, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης « Στάση Βύρωνα» συναντήθηκε, τη Παρασκευή το μεσημέρι, με τον Δήμαρχο κ. Ν. Χαρδαλιά.
Η αντιπροσωπεία της « Στάση Βύρωνα», στο μεταξύ, η οποία αποτελείτο από τον κ. Κ. Σταθόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο, Μπαρτζώκα Λ., Παπαμιχαήλ Σ., Πιστόλη Ζ. και Σουλιώτη Δ., πριν την ενημέρωση, έθεσε υπόψη του κ. Δήμαρχου τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην Πλ. Εθν. Αντίστασης (Ταπητουργείου) για το απαράδεκτο επίπεδο καθαριότητας της πλατείας, τις διαμαρτυρίες της νεολαίας για την άσχημη κατάσταση των γηπέδων μπάσκετ στην Αγ. Τριάδα και τον Κουταλά καθώς και το αίτημα για την κατάθεση στοιχείων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου γύρω από τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων του Δήμου Βύρωνα, που έγιναν αυτό το καλοκαίρι. Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, Ο κ. Χαρδαλιάς με έκδηλο ενθουσιασμό περιέγραψε στην αντιπροσωπεία τις πρωτοπόρες προδιαγραφές , τους όρους , τους στόχους και τα διάφορα, στάδια τα οποία θα διανύσει το έργο, ανέφερε ότι θα στοιχίσει συνολικά ( μαζί με τον ΦΠΑ) το τεράστιο ποσό των 28 εκ ευρώ, τόνισε ότι οι μελέτες, οι οποίες έγιναν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Σανταμούρη, είναι έτοιμες και ότι το έργο βρίσκεται στην διαδικασία της τελικής έγκρισης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, για να καταλήξει ότι η ανάθεση του έργου θα γίνει έπειτα από έξι ξεχωριστούς διεθνείς διαγωνισμούς και θα διαρκέσει συνολικά γύρω στους 14 μήνες.

Η αντιπροσωπεία αφού πήρε υπόψη της ορισμένες επιφυλάξεις του Δημάρχου αναφορικά με την «δημοσιοποίηση της πράσινης διαδρομής» τόνισε ότι όλα τα ζητήματα αυτά έπρεπε να είχαν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ζήτησε αυτό να γίνει έστω και τώρα, ενώ για την ανακύκλωση υπογράμμισε την ταύτιση απόψεων με τον Δήμαρχο, αναφορικά με την ενημέρωση του πληθυσμού, «που πρέπει να αρχίσει από το σχολείο και την νεολαία»
«Στάση Βύρωνα»
2.11.08

Δεν υπάρχουν σχόλια: