Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖ. ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008, εγκρίναμε τους στόχους και τα αιτήματα που έχει θέσει το Δ.Σ. του σωματείου μας για τους εργαζόμενους στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση και για τα οποία διεκδικούμε την επίλυσή τους μέσα από κινητοποιήσεις.

Αντιστεκόμαστε στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενάντια στις προωθούμενες από την κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ - ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ – ΛΙΜΑΝΙΑ – ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ).

Απαιτούμε πολιτικές που θα υπερασπίζονται τα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Επιδιώκουμε με τη συμμετοχή μας στους γενικότερους εργατικούς αγώνες την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που προωθούνται σε όλη την Ευρώπη από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφαλαίο οι οποίες πλήττουν τη μόνιμη, σταθερή εργασία και προωθούν την ευέλικτη εργασία με περιορισμένα δικαιώματα.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας για τους εργαζόμενους, είτε πρόκειται για την εισοδηματική πολιτική του 2,5 % συν 2% από τον Οκτώβριο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είτε για την απαράδεκτη και προκλητική για τους εργαζόμενους συλλογική σύμβαση ΓΣΕΕ – ΣΕΒ.

Διεκδικούμε ουσιαστική αύξηση στο μισθό για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Θεωρούμε ότι για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ελληνικού λαού, όπως είναι η ευρωσυνθήκη που προωθείται σε όλη την Ευρώπη είναι αναγκαία η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που προωθείται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από τον νέο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που προωθείται θα μετατρέψει τους Δήμους σε τοπικά κράτη με πολλές αρμοδιότητες και αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύουμε την πολιτική που θέλει το Δήμο επιχείρηση τους εργαζόμενους με περιορισμένα δικαιώματα και τους δημότες πελάτες. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Διαπιστώνουμε ότι μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα βρίσκονται σε στασιμότητα. Η Δημοτική Αρχή δε δίνει λύσεις. Επανειλημμένες δεσμεύσεις της δεν υλοποιούνται.

Ιδιαίτερα στο πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης κοινή πεποίθηση είναι ότι η Δημοτική Αρχή καθυστερεί σε σχέση με τις δεσμεύσεις της και επιμένει στη δημιουργία νέας Δημοτικής Επιχείρησης. Η αύξηση που προτείνει για τους εργαζόμενους στη Δ.Επ. μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης υπολείπεται μιας ουσιαστικής αύξησης που να βελτιώνει ουσιαστικά το εισόδημα των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε τις επόμενες ημέρες συνεχίζοντας την ανεξάρτητη ταξική δράση μας να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις απαιτώντας από τη δημοτική Αρχή να δώσει λύση στα προβλήματα μας.


Διεκδικούμε από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή:

Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ( Πετραλιάς, Ρέππα, Σιούφα). Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά σύμφωνα με τις θέσεις του σ. κ. Όχι στη εξαίρεση ειδικοτήτων και στην αύξηση των κρατήσεων.

Ουσιαστική αύξηση στο μισθό. 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, αναγνώριση της μισθολογική προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα. Καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ.

Μεταφορά όλων των εργαζόμενων, των αρμοδιοτήτων και των πόρων της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο. Καμία απόλυση, καμία νέα Δημοτική Επιχείρηση, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτή. Εθελοντικές μετατάξεις. Μέσα στον Ιούνιο να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατεύθυνση των θέσεων του σωματείου μας.

Μόνιμη σταθερή εργασία. Όχι στα προγράμματα στέιτς, τις συμβάσεις έργου, τη μερική απασχόληση, τους εξστρατζήδες. Κανένας ανασφάλιστος εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα. Μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Να ξεκινήσει η ανακύκλωση των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών. Να αγοραστεί μηχανολογικός εξοπλισμός στην καθαριότητα, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στις λαϊκές αγορές.

Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου, στη Δημοτική Συγκοινωνία, τα ΚΑΠΗ και να καταβληθούν τα χρήματα στους σχολικούς φύλακες. Αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Άμεση μεταστέγαση του γραφείου των μεταναστών.

Δημιουργία νέου Δημαρχείου, ικανού να στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στον οικοδομικό ιστό της πόλης.

Να δοθεί λύση στα προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Άμεση μεταστέγαση του 1ου, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στις γειτονιές της πόλης σε σύγχρονα κτήρια ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδία των συμπολιτών μας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύσταση διοικητικής υπηρεσίας.

Πρόσληψη μόνιμου γιατρού και τεχνικού ασφαλείας. Άμεση προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση και τα Νομικά Πρόσωπα.

Ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Άμεσα να δημιουργηθούν οργανισμοί εκεί που δεν υπάρχούν.

Διαφάνεια στην καταβολή των υπερωριών. Όχι σε επιλεκτικές πολιτικές. Εφαρμογή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα της συμφωνίας με το σωματείο για την πληρωμή των υπερωριών.

Να εγκριθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα για μετάταξη, είτε σε άλλη ειδικότητα είτε σε υπηρεσία εκτός Δήμου.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων μας είναι:

Τρίτη 22 / 5 Στάση εργασίας 11 π.μ. έως 2.30 μ.μ. Συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Πέμπτη 22 / 5 αποκλεισμός στην καθαριότητα, συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο και πορεία στο Δημαρχείο.

Τρίτη 27 / 5 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Δευτέρα 2 / 6 έναρξη του Φεστιβάλ, συγκέντρωση στο θέατρο των Βράχων και μοίρασμα ανακοίνωσης.

Πέμπτη 5 / 6 Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Καλούμε την Δημοτική Αρχή να απαντήσει θετικά στα αιτήματά μας

διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την δικαίωσή μας.

Μάιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: