Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα, μετά την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και τις παλλαϊκές - πανεργατικές αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, τις οποίες στήριξε με όλες της τις δυνάμεις, συμφωνεί και στηρίζει την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το νομοσχέδιο αυτό.
Η δυνατότητα αυτή δίνεται μετά από σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βούλής και απαιτείται η υπερψήφιση της πρότασης από 180 τουλάχιστον βουλευτές.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, καλούμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν αποδεκτό αυτό το θεσμό ύψιστης πολιτικής και δημοκρατικής σημασίας για ένα θέμα που θα αλλάξει έτσι ή αλλιώς την ζωή , τον οικογενειακό σχεδιασμό και το μέλλον του ελληνικού λαού.
Και το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι ένα και σαφές : ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ . ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Βύρωνας, 21/03/08
Δημοτικη Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Μάχη μέχρι τέλους ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
Όπως ήδη γνωρίζετε μετά την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία πετύχαμε την καθυστέρηση αποστολής του νομοσχεδίου προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μπορεί το θέμα να φαντάζει τυπικό, ωστόσο κρατά το θέμα στην επικαιρότητα και τους εργαζομένους στις επάλξεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο σήμερα το μεσημέρι αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη νεολαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να ψηφίσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία επί της τρίτης ενότητας των άρθρων ορίστηκε για τις 11.30 το βράδυ, ώστε να εξασφαλιστεί το 24ωρο, που απαιτείται από τον Κανονισμό της Βουλής. Παρά ταύτα, παραβιάζεται η πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, που θέλει την ψήφιση των νομοσχεδίων στο σύνολο σε χρόνο περίπου μίας εβδομάδας.
Η παρέμβαση μας βρήκε την σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικάτων που αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές φορέων αλλά και εργαζομένων.
Ο αριθμός των βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή είναι 120, δηλαδή τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών. Προκειμένου δε να αποφασιστεί η υποβολή πρότασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή του απαιτούνται τα 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι 180.
Για να ενισχύσουμε αυτή την νέα προσπάθεια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις ως ΣΥΡΙΖΑ και ως Συνασπισμός να συμβάλουμε στην πρωτοβουλία των συνδικάτων συλλέγοντας όσες παραπάνω υπογραφές φορέων και πολιτών τις επόμενες μέρες από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται αλλά στηρίζουν την πρότασή μας.
Υπογράψτε απευθείας (online)
http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: