Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Κοινοποίηση :

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

1ος Παιδικός Σταθμός

Τοπικό Γραφείο ΔΟΕ

30/10/2007

ΠΡΟΤΑΣΗ

της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

για ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


Προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα


Κυρίες και Κύριοι

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας είναι η έλλειψη κτηρίων κατάλληλων για να στεγάσουν παιδικούς σταθμούς.

Οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Μέσα σε πολυκατοικίες, χωρίς την απαραίτητη λειτουργική διαρρύθμιση, χωρίς χώρους αύλισης για τα νήπια κλπ. Παράλληλα οι ελεύθεροι χώροι στο Βύρωνα είναι πλέον από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην, έστω και εν μέρει λύση του προβλήματος, των παιδικών σταθμών σας προτείνουμε τα παρακάτω.

Στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Ξάνθης απέναντι από το Πολυϊατρείο Βύρωνα, στο κέντρο της Πόλης μας υπάρχει οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο θεωρούμε πως αποτελεί ιδανική λύση για την κατασκευή σ' αυτό παιδικού σταθμού με σύγχρονες προδιαγραφές, στον οποίο θα μπορούσε να μεταστεγαστεί ο πρώτος παιδικός σταθμός του Δήμου ο οποίος λειτουργεί στην Πρωτεσιλάου, κάτω από απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες όπως τις βιώνουν καθημερινά νήπια παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό και γονείς.

Για το χώρο αυτό μάλιστα, είχε εκπονηθεί παλαιότερα μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την κατασκευή ΚΑΠΗ.

Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να πάρει, κατ' αρχάς, απόφαση για την μελέτη και κατασκευή παιδικού σταθμού στον προαναφερόμενο χώρο και να προχωρήσουμε στην ανάθεση της υλοποίησης της πρότασης από τις υπηρεσίες του Δήμου και την παρουσίαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Κλείνουμε αυτό το εισαγωγικό σας σημείωμα σας παραθέτουμε ένα σκαρίφημα του υπάρχοντος χώρου.Κώστας Σταθόπουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής ΠρωτοβουλίαςΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: